På dette nettstedet vil du finne forskjellige artikler om film- og TV-vaner i Norge de siste tiår. Nordmenns vaner for TV- og filmtitting har endret seg meget drastisk de siste tiår, samtidig som det har vært helt i takt med endrede vaner på verdensbasis.

Skjermvanene har endret seg fra at det å gå på kino var den eneste måten å se en film, til at å leie en film var noe eksklusivt man gjorde en gang i blant, til dagens vaner hvor film og serier har blitt en vare som er tilgjengelig på alle typer skjermer til enhver tid det måtte passe. Over halvparten av all film som ses, den ses gjennom nettløsninger. Likevel ser man at norske kinovaner opprettholdes. Folk ønsker fremdeles en god filmopplevelse på kino, enten det skyldes selve kvaliteten på filmvisningen, eller det sosiale aspektet ved et kinobesøk.

Også hva man ser på har endret seg. TV-serier har gått fra å være et b-produkt ment for TV, til å bli produksjon det satses tungt på. Film satses det fremdeles på i aller høyeste grad, og det er fremdeles det eneste som vises på kino, men på strømmefronten og i publisitet opplever kino konkurranse fra TV-seriene.

Norsk filmproduksjon har også opplevd et oppsving de siste tiår, fra å ha ligget brakk en ganske god stund, med nordmenns skamfølelse ved snakk om norske filmproduksjoner og skuespillerprestasjoner. Ikke bare anerkjennes norske filmer nå blant nordmenn, men norske filmer blir mer og mer ettertraktet i utlandet, og det samme blir norske skuespillere.

Bli med og gjøre verden bedre
Vi ønsker å oppfordre om fokus på miljø og planten vår. Bli inspirert av forskning og investering av Erik Langaker og Siri Kalvig, ta del i miljøkampen.